Slik tar du i bruk megameny

Denne artikkelen forklarer hva megameny er, inkluderer aktiveringsinstrukser og tips til hva du bør tenke på før du tar det i bruk.

Hva er Megameny?

Megameny en type utvidbar meny der mange valg vises i et todimensjonalt rullegardinoppsett. En megameny er et utmerket designvalg for å presentere et stort antall kategorier på en oversiktlig måte eller for å presentere under-underkategorier umiddelbart, uten ekstra klikk.

Hvordan ser megamenyen ut?

Megamenyen har støtte for maks tre nivåer med kategorier, feks Mann -> Klær -> T-skjorter. Det første nivået vises i toppmenyen som det gjør i en klassisk toppmeny. Når man har musepekeren over en kategori som inneholder underkategorier, vil megamenyen åpne seg.
Se bilde under:

Merk: Hvis nettbutikken har flere kategorinivåer enn tre, bør sidestolpe-menyen aktiveres i tillegg.

Hva må jeg tenke på hvis jeg endrer fra topp- eller sidemeny til megameny?

For at en megameny skal fungere optimalt anbefales det å ha relativt få hovedkategorier som gjerne dekker en hel produktkategori, mens underkategoriene kan man gjerne ha en del av. Under-underkategoriene bør dog begrenses og ikke overskride mer enn 10 stykker.

Det skiller seg noe ut fra det "vanlige" oppsettet når man har klassisk topp- eller sidemeny, hvor man ofte har flere hovedkategorier, færre underkategorier og under-underkategorier. Dette er meget naturlig da det hele handler om at sluttkunden skal finne frem til riktig produkt på kortest mulig tid.

Det betyr derimot at man i mange tilfeller bør gjøre om på kategoristrukturen idet man går over fra klassisk meny til megameny for å få best mulig resultat.

Merk: Dersom du endrer kategoristrukturen er det viktig at du legger inn 301-redirects slik at du ikke mister plasseringen hos søkemotorer.

Dersom du skal endre kategoristrukturen og er usikker på hvordan du legger inn 301-redirects, kan du lese artikkelen vår om det her

Slik aktiverer du megameny

1. Sørg for at du bruker malen Vertex
    Design -> Designmal: VertexDesignmal-admin

2. Velg fanen "Innstillinger"Innstillinger-desigmal

3. Gå til boksen "Layout"
    Layout -> Megameny aktiv: Velg "Ja" og lagre nederst til venstrescreencast 2021-07-04 18-01-43