Slik laster du opp din logo

Vi skal se på hva som gjør en logo god, og hvordan man får denne til å se best mulig ut i din nettbutikk. Vi vil også vise hvordan du legger til logoen i nettbutikken din.

Hva er en logo?

En god logo er ekstremt viktig, og det er like sant for små bedrifter som for store bedrifter.

Ved å se på logoen bør det være noe som beskriver deg eller din bedrift. Navn, mønster, farger og bilder, er alle elementer som hjelper med dette.

Logoen er som regel det første dine potensielle kunder møter på, og er et viktig element for deres førsteinntrykk av din bedrift.

En god logo skal være tydelig, lett gjenkjennelig, unik, og er selve fundamentet for bedriftens visuelle profil.

Viktigheten av en god logo

Viktigheten av en logo er at den gir bedriften din en identitet som utgjør merkevaren din og gir grunnlaget for din fremtidige merkevarebygging.

Med andre ord, en logo er byggeklossen til din visuelle merkevare, som du kan bruke til å tiltrekke publikum med en gang.

Hva er viktig å tenke på før man laster opp logo i nettbutikken

Det første man må tenke på , er selve filformatet på logoen.
.jpg eller .png er de formatene som anbefales, og støttes av vår nettbutikk.

Du benytter deg av .png, om du har en logo fil med transparent bakgrunn.
Dette er det anbefalte formatet, da du får flere muligheter for fargevalg på menylinjen.

Det er ingen problem å bruke en logo i .jpeg , men da vil du ha en hvit bakgrunn bak logoen.
Så selv om du f.eks har rød menylinje, vil det bli en hvit bakgrunn bak logoen din, noe du slipper med .png. Dette illustreres under.

Logo i .png format

Screenshot_2

Logo i .jpg format
Screenshot_3

I noen maler må man også ta hensyn til plassen man har til rådighet.
Logoen kan være så bred som dere selv ønsker, butikken vil uansett skalere ned logoen slik at den passer i  logofeltet til butikken.
Det samme skjer i høyden, logoen vil skaleres for å passe i sin angitte ramme.

Det er dette som og kan skape problemer for noen.
Har man en logo som er kvadratisk, eller er stående, så kan de bli små på de fleste av våre maler. Dette er fordi vi har mer plass å jobbe med i bredden i menyfeltet.

Logo i liggende format
Screenshot_4

Logo som er kvadratisk
Screenshot_1

Beste malen for kvadratisk logo er Afterburner, da denne har et midstillt logo felt, og har større plass i høyden.

Designavdelingen vår kan være hjelpe  deg med å tilpasse din logo til alle maler.

Hvordan legger jeg til logo i nettbutikken?

I administrasjonspanelet går du til Design → Logo

leggetillogo1

Du kommer da til en ny side, som gir deg 2 valg.
Det første valget er hvordan du laster opp din logo fra din PC/Mac.
Dette gjør du enkelt ved å velge "choose file".

leggetillogo2
Da vil du få valget om å bla gjennom innholdet av din enhet, og velge logoen som du har lagret på enheten. Avslutt alltid med å trykke på Lagre-knappen.

Mangler du logo?

Ingen problem, du kan også velge å ha en ren tekstlogo i nettbutikken. På samme sted som du laster opp din logo, får du et valg for å skrive en tekst som legger seg i logofeltet i butikken.
leggetillogo3

Ønsker du å bestille en logo av oss, så har vi en designavdeling som kan hjelpe deg.
Du kan lese mer om dette og bestille logo her : Logodesign