Prissetting av frakt til kunder

Denne artikkelen forklarer ulike måter du kan prissette frakten til kundene dine. Eksempler er: Fast frakt, Gratis frakt, Gratis frakt om kjøpesummen overstiger et visst beløp, Listepris.

I din 24Nettbutikk har du mulighet til å ha ulike fraktstrategier på hver fraktmetode.

Det betyr at du har mulighet til å tilby gratis frakt på fraktmetoden "Pakke i Postkassen", og på "Pakke på Døren" kan du tilby listepris. Dette gjøres på ulike måter, og under hver fraktstrategi i denne artikkelen kan du følge en instruks på hvordan dette gjøres korrekt.

Hvis du ønsker å lese mer om våre anbefalinger når det kommer til fraktstrategi, anbefales bloggposten vår om temaet her

Merk: Du må gå gjennom hver fraktmetode og sette ønsket fraktstrategi, selv om du skal ha samme strategi på alle aktiverte fraktmetoder.

Fast frakt

• Kan være en fordel for kundene fordi det gir forutsigbarhet.
  • Tenk deg godt om for hvordan produktene som i utgangspunktet ville hatt en lavere fraktpris også betaler for produktene som ville hatt en dyrere fraktpris.
  • Fraktprisen bør ikke være for høy. Du må vite hvordan dette går best mulig opp i opp, uten at hverken du eller kundene dine taper på det.

Slik setter du fast frakt

Steg 1

Gå til "Innstillinger → Frakt → Tilpass" på fraktmetoden du ønsker å tilpasse.

Tilpass-fraktmetod

Steg 2

Trykk på "Juster fraktkostnad" og endre til "Erstatt fraktprisen -> Erstatt med ny pris: X kr", og avslutt med "Lagre".erstatt-fraktprisen

Gratis frakt

• Du inkluderer fraktkostnaden i produktprisen
  • Du får et konkurransefortrinn, da kunden ikke får en ekstrakostnad når de går til utsjekkingen.

Slik setter du gratis frakt

Steg 1

Gå til "Innstillinger → Frakt → Tilpass" på fraktmetoden du ønsker å tilpasse.Tilpass-fraktmetod

Steg 2:

Trykk på "Juster fraktkostnad" og endre til "Erstatt fraktprisen -> Erstatt med ny pris: 0 kr", og avslutt med "Lagre".

erstatt-fraktprisen

Gratis frakt om kjøpesummen overstiger et visst beløp

• Øker det gjennomsnittlige ordrebeløpet i din butikk
  • Sett grensen for fri frakt noe høyere enn gjennomsnittlige ordrebeløp du har i dag. Da har du mulighet til å øke omsetningen på nettbutikken.

Slik setter du gratis frakt om kjøpesummen overstiger et visst beløp

Steg 1:

Gå til "Innstillinger → Frakt → Tilpass" på fraktmetoden du ønsker å tilpasse.Tilpass-fraktmetod

Steg 2:

1. Trykk på "Juster fraktkostnad" og endre til "Erstatt fraktprisen -> Erstatt med ny pris: 0 kr".
  2. Trykk på "Alternativ prisjustering når kjøpesummen oversiger beløp", under "Juster fraktkostnad" endrer du til "Erstatt fraktprisen" -> Erstatt med ny pris: 0 kr -> Når ordresummen overstiger X kr.
  3. Avslutt med "Lagre".

Tips: Ønsker du å tilby gratis frakt over 1000 kr, skal du skrive 999 kr i feltet "Når ordresummen overstiger". Hvis du skriver 1000 kr må kunden handle for 1001 kr for å få gratis frakt.

Fri-frakt-over-x-kroner

Listepris:

• Fraktkostnaden beregnes i kassen og kostnaden legges til kjøpesummen
  • En ulempe med denne løsningen er at kundene får en overraskelse når de kommer til kassen, noe som kan føre til avbrutte kjøp.

Slik setter du Listepris

Steg 1

Gå til "Innstillinger → Frakt → Tilpass" på fraktmetoden du ønsker å tilpasse.Tilpass-fraktmetod

Steg 2

Trykk på "Juster fraktkostnad" og endre til "Bruk listepris", og avslutt med "Lagre".
Bruk-listepris