Prissetting av frakt til kunder

Denne artikkelen forklarer ulike måter du kan prissette frakten til kundene dine. Eksempler er: Fast frakt, Gratis frakt, Gratis frakt om kjøpesummen overstiger et visst beløp, Listepris.

I din 24Nettbutikk har du mulighet til å ha ulike fraktstrategier på hver fraktmetode.

Det betyr at du har mulighet til å tilby gratis frakt på fraktmetoden "Pakke i Postkassen", og på "Pakke på Døren" kan du tilby listepris. Dette gjøres på ulike måter, og under hver fraktstrategi i denne artikkelen kan du følge en instruks på hvordan dette gjøres korrekt.

Hvis du ønsker å lese mer om våre anbefalinger når det kommer til fraktstrategi, anbefales bloggposten vår om temaet her

Merk: Du må gå gjennom hver fraktmetode og sette ønsket fraktstrategi, selv om du skal ha samme strategi på alle aktiverte fraktmetoder.

Fast frakt

• Kan være en fordel for kundene fordi det gir forutsigbarhet.
  • Tenk deg godt om for hvordan produktene som i utgangspunktet ville hatt en lavere fraktpris også betaler for produktene som ville hatt en dyrere fraktpris.
  • Fraktprisen bør ikke være for høy. Du må vite hvordan dette går best mulig opp i opp, uten at hverken du eller kundene dine taper på det.

Slik setter du fast frakt

Steg 1

Gå til "Innstillinger → Frakt → Tilpass" på fraktmetoden du ønsker å tilpasse.

Tilpass-fraktmetod

Steg 2

Trykk på "Juster fraktkostnad" og endre til "Erstatt fraktprisen -> Erstatt med ny pris: X kr", og avslutt med "Lagre".erstatt-fraktprisen

Gratis frakt

• Du inkluderer fraktkostnaden i produktprisen
  • Du får et konkurransefortrinn, da kunden ikke får en ekstrakostnad når de går til utsjekkingen.

Slik setter du gratis frakt

Steg 1

Gå til "Innstillinger → Frakt → Tilpass" på fraktmetoden du ønsker å tilpasse.Tilpass-fraktmetod

Steg 2:

Trykk på "Juster fraktkostnad" og endre til "Erstatt fraktprisen -> Erstatt med ny pris: 0 kr", og avslutt med "Lagre".

erstatt-fraktprisen

Gratis frakt om kjøpesummen overstiger et visst beløp

• Øker det gjennomsnittlige ordrebeløpet i din butikk
  • Sett grensen for fri frakt noe høyere enn gjennomsnittlige ordrebeløp du har i dag. Da har du mulighet til å øke omsetningen på nettbutikken.

Slik setter du gratis frakt om kjøpesummen overstiger et visst beløp

Steg 1:

Gå til "Innstillinger → Frakt → Tilpass" på fraktmetoden du ønsker å tilpasse.Tilpass-fraktmetod

Steg 2:

1. Trykk på "Juster fraktkostnad" og endre til "Erstatt fraktprisen -> Erstatt med ny pris: 0 kr".
  2. Trykk på "Alternativ prisjustering når kjøpesummen oversiger beløp", under "Juster fraktkostnad" endrer du til "Erstatt fraktprisen" -> Erstatt med ny pris: 0 kr -> Når ordresummen overstiger X kr.
  3. Avslutt med "Lagre".

OBS:
Ønsker du å tilby gratis frakt over 1000 kr, skal du skrive 999 kr i feltet "Når ordresummen overstiger". Hvis du skriver 1000 kr må kunden handle for 1001 kr for å få gratis frakt.

Fri-frakt-over-x-kroner

HUSK:

Det går an å ha individuelle innstillinger for hvert fraktalternativ (pakke i postkassen, pakke til hentested og pakke på døren). Det vil si at du må legge til gratis frakt på hvert individuelle fraktalternativ hvis du ønsker at dette også skal ligge på flere fraktalternativer.

Listepris:

• Fraktkostnaden beregnes i kassen og kostnaden legges til kjøpesummen
  • En ulempe med denne løsningen er at kundene får en overraskelse når de kommer til kassen, noe som kan føre til avbrutte kjøp.

Slik setter du Listepris

Steg 1

Gå til "Innstillinger → Frakt → Tilpass" på fraktmetoden du ønsker å tilpasse.Tilpass-fraktmetod

Steg 2

Trykk på "Juster fraktkostnad" og endre til "Bruk listepris", og avslutt med "Lagre".
Bruk-listepris