Hvordan legge til video fra YouTube eller Vimeo

Denne artikkelen beskriver hvordan du legger til videoer fra sider som YouTube eller Vimeo

Slik legger du til en video fra Youtube eller Vimeo

I instruksene under beskriver hvordan man legger til en video fra Youtube. Prinsippet er det samme hos videotjenesten Vimeo, så du skal kunne følge den samme instruksen for å legge inn videoer derfra også.

Steg 1

Åpne YouTube-videoen du ønsker å legge inn i nettbutikken på youtube.com eller Vimeo.com Trykk på "Del"-knappen under videoen

Steg 2

1. Trykk på "Innbygg" for å vise innbyggingskoden

Steg 3

Trykk på "Vis mer" hvis du ønsker å endre innstillinger for videoen.

Merk: Hopp over dette steget hvis du ikke ønsker å endre innstillinger.

Steg 4

Kopier innbyggingskoden

Steg 5

Gå til teksteditoren på siden du ønsker å sette inn videoen.

Trykk deretter "Sett inn -> Sett inn video"

Steg 6

Trykk på  "Inkluder" og lim inn innbyggingskoden du kopierte fra videoen.

Tips: For at videoen skal bli responsiv, lim inn innbyggingskoden i denne formelen:
<div style="position: relative; overflow: hidden; width: 100%; padding-top: 56.25%;"><iframe style="position: absolute; top: 0; left: 0; bottom: 0; right: 0; width: 100%; height: 100%;" src="LIM INN VIDEOLINKEN" width="300" height="150"></iframe></div>

Trykk "Ok", og deretter "Lagre" på nedsiden av teksteditoren.

Gjør videoen responsiv

For at videoen skal bli responsiv i nettbutikken, lim inn videoen i formelen under

<div style="position: relative; overflow: hidden; width: 100%; padding-top: 56.25%;"><iframe style="position: absolute; top: 0; left: 0; bottom: 0; right: 0; width: 100%; height: 100%;" src="LIM INN VIDEOLINKEN" width="300" height="150"></iframe></div>