Integrere Google Analytics til 24Nettbutikk

Her er vår veiledning for hvordan du legger inn din Google Analytics sporings-kode i nettbutikken

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et kraftig analyseverktøy som er gratis å bruke. Google Analytics gir deg statistikk som vil hjelpe deg med å ta beslutninger i markedsføringen din, og hvor du kan se hvilke funksjoner hos oss du bør ta i bruk for å få økt salg.

For å få til dette legger du inn en sporings-kode du får fra Google inn i nettbutikken din, og som loggfører hva dine besøkende gjør i nettbutikken.

Du kan blant annet finne ut:

• Hvem som besøker nettsiden din
  • Flukt-frekvens i nettbutikken.
  • Hva kunder gjør i nettbutikken
  • Hvordan kampanjer presterer (konverteringsrate)

Hvilke funksjoner vi ikke støtter per dags dato:

• "Enhanced ecommerce tracking" (forbedret e-handels sporing)

Sporingskoden din

Hvordan ser en sporings-kode ut?

Sporings-koden vil normalt se cirka slik ut: UA-12345678-1.

Den består altså av teksten UA, 8 siffer, så ett siffer til slutt.

De 8 første tegnene er gjerne like, på tvers alle andre potensielle sporings-koder du oppretter i din Google Analytics-konto. Det siste tegnet vil da indikere hvilken av sporingskodene som ble opprettet først - og sist.

Hvordan henter man sporings-koden sin?

Google har laget en egen veiledning for hvordan man kan hente ut sin sporings-kode. Du kan nå denne ved å trykke på følgende lenke. Du kan også se videoen under for dette.

Obs:

Det er også en innstilling du skal huke av inne i Google-kontoen din. I videoen under viser vi hva og hvor du gjør dette.

Hvor legger man sporings-koden inn i nettbutikken?

I nettbutikken din har du en side for statistikk. Denne finner du her:

"Produkthåndtering → Statistikk → Generell statistikk - Google Analytics"

google-analytics-1