AKTIVER SPRÅK OG VALUTA

Tilgjengelige land

I denne listen finner du dine tilgjengelige land dine kunder kan velge blant.

• Gå til Innstillinger -> Språk og valuta
  • Velg fanearket "Landsoversikt"
  • Klikk på "Aktiv-ikonene" for å sette landene aktivt/inaktiv.

Valuta

Om du har flere språk tilgjengelig for dine kunder, kan du også tilby ulike valutaer.

MERK! Valutakursen endrer seg IKKE automatisk.

• Gå til fanen Valutakurser
  • Klikk på valgene under kolonnen "Aktiv" for å sette valg av valuta aktiv/inaktiv
  • For å bruke valutakurser fra Den europeiske sentralbank, trykk på "trykk her" (Se nr 1)
  • For å endre valutakurs manuelt legger du ny kurs i kolonnen "kurs" for så å klikke på "Lagre endringer" (Se nr 2)

Disse valgene blir visende sammen med valg av språk

Merk at selv om du knytter et språk til en valuta, kan kunden i etterkant velge valuta uavhengig av dette valget.

En som velger f.eks. Engelsk kan altså velge å handle i Norske kroner (NOK).

OVERSETT KATEGORIER OG PRODUKTER

Oversette kategorier

Om du har flere språk aktive, må/bør du oversette dine kategorier, produkter og andre tekster til dette språket.

1. Gå til "Produkthåndtering" så "Produkter"
  2. Trykk på den røde ballen under kolonnen "Rediger" som avbildet her:

Her har du muligheten til å endre den norske teksten for kategorien samt for ekstra språk

I eksempelet under kan du se hvordan du kan legge til en egen tittel for kategorien basert på hvilket språk kunden har valgt.

Oversette tekst over kategori

For å oversette teksten du måtte ha over kategoriene

• Gå til Produkthåndtering -> Produkter
  • Klikk på kolonnen "Tekst/bilde" på ønsket kategori
  • Velg hvilket språk du ønsker å oversette i nedtrekksfeltet øverst til venstre
  • Trykk "Velg språk"
  • Legg til oversettelsen i teksteditoren
  • Klikk "Lagre"

Oversette produkter

• Gå til Produktarket og klikk på fanearket "Oversetting"
  • Velg hvilket språk som skal oversettes ved å velge i nedtrekksfeltet
  • Klikk "Velg språk"
  • Det som skal oversettes vises som blå tekst
  • Oversett så alle inn-felter som overskrift, ingress osv
  • Klikk Oppdater

OVERSETTE TEKSTSIDER

Om du har lagt til noen tekstsider under "Design" -> "Sidetekster" -> "Artikkelsider" og ønsker å oversette disse:

• Velg fanearket "Oversetting"
  • Velg språket du ønsker å oversette i nedtrekksfeltet
  • Klikk "Velg språk"

HVORDAN OVERSETTE FORSIDETEKST, KJØPSBETINGELSER OG LIKNENDE

1. Gå til "Design" så "Sidetekster" i administrasjonspanelet
  2. Her vil du bli møtt med 3 lister, avhengig av hva du velger i disse listene så vil du kunne oversette og endre for forskjellige språk.
  3. For å redigere Forsiden, velg "Side - Forside" i det nederste nedtrekksfeltet.
  4. Trykk på "Velg" for å åpne valgt side.
  5. Etter å ha valgt en side, så vil det dukke opp en tekstredigeringsboks like under. Her kan du redigere forsiden.
  6. Når endringen er utført, så kan du trykke "Lagre oversettelse" for å lagre endringene.