301 redirect, ofte kalt 301 permanent videresending på norsk, er en måte å fortelle serveren, som butikken ligger på, at en side i butikken har blitt permanent flyttet og har fått ny nettadresse. Dette legger man ofte inn hvis man endrer navnet til et produkt / en produktside.


Hvorfor legger man inn 301 redirect?

Hvis man går fra en nettbutikkløsning til en annen, så bør flere 301 redirects legges inn, ettersom mange, om ikke alle, sidene i nettbutikken skifter nettadresse. Måten nettadresser er bygd opp er ofte forskjellig fra nettbutikkløsning til nettbutikkløsning.

Det er hovedsakelig to grunner til dette:

  1. Passe på at gamle kunder blir sendt til de sidene de forventer å komme til, eller en lik/tilsvarende side.

  2. Opprettholde en god rangering på søkeresultat-sidene til Google.

Hvis man skifter nettbutikkløsning uten å legge inn 301 redirects, vil de gamle sidene til nettbutikken gradvis forsvinne fra resultatsidene til Google, og den generelle rangeringen nettbutikken din hadde hos Google vil falle kraftig. Men legger man inn 301 redirects når nettbutikkløsningen skiftes, vil rangeringen du hadde i stor grad videreføres.

Hvordan legger man inn 301 redirect?

Hos 24Nettbutikk slipper du å legge inn dette selv, men vi må ha en liste over hvilke gamle nettadresser du ønsker å ha videresending på, og hvilken nettadresse de skal videresende til.

Når du lager denne listen, er det en fordel at du fortsatt har nettbutikken hos den gamle løsningen slik at du enkelt kan finne de gamle nettadressene. Det hjelper deg hvis du har mulighet til å hente en sitemap eller eksportere en CSV/Excel-fil som inneholder alle nettadressene i butikken.

Når du har bestemt deg for hvilke nettadresser du ønsker å ha videresending på, må du legge de i en kolonne i regnearket, helst kolonne A, og deretter legger du de nettadressene som kundene skal videresendes til i kolonne B. Gammel nettadresse og tilsvarende ny nettadresse må være på samme rad.

Bildeeksempel:


Trykk her for å bruke vår ferdigutformet mal fra Google Sheets

Regnearket kan sendes til post@24nettbutikk.no.

Fant du svaret?