Søkemotoroptimalisering er viktig for at folk skal finne nettbutikken når de søker på ting i søkemotorer som Google. Hvis du f.eks søker på ordet "barnevogn" i Google, kommer resultater som dette opp:

På samme måte som nettbutikken Jollyroom kommer opp i søket for "barnevogn", kan nettbutikken din komme opp når noen søker etter det du selger. Avhengig av hva folk søker etter vil Google kunne vise frem en lignende tekst for enten:

1. Nettsiden din som en helhet

Eksempel:

Denne teksten legger du til for din egen nettbutikk her:

"Innstillinger --> Firmainformasjon --> Søkemotoroptimalisering"

I tilfellet over ville du skrevet den store blå teksten i feltet "Tittel" og den grå mindre teksten i feltet "beskrivelse av butikken".

Inne på denne siden kan du også lese diverse tips for hvordan du får en best mulig tekst.

2. En dekkende produktkategori innenfor det de har søkt etter

Eksempel:

Denne teksten legger du til for hver enkelt kategori du har i nettbutikken din. Du gjør det her:

"Produkthåndtering" --> Til høyre for den kategorien du skal legge til på, under "Rediger", trykk på blyantsymbolet:

Her inne trykker du på "Søkemotoroptimalisering":

Skriv deretter inn tekst, som beskrevet i punkt én.