Hvordan du viser fraktalternativer i butikken din har mye å si for salget og konverteringen din. Setter du opp frakt riktig, vil det gi deg flere gjenkjøp og flere fornøyde kunder.

TILPASS FRAKTALTERNATIVENE

De aller fleste selger produkter som er under 35 kilo. Om dette gjelder deg, trenger du i prinsippet kun 3 ulike fraktalternativer. Selger du produkter over 35 kilo, finnes det selvsagt fraktalternativer for disse også.

• Pakke i postkasse
  • Pakke til hentested
  • Pakke på døren

Husk at alle disse fraktalternativene er med sporing slik at både du og kunden kan følge med hvor pakken befinner seg til enhver tid.

Hvorfor skal jeg tilby flere fraktalternativer? Jo, fordi du gir kundene dine valgfrihet. For noen passer det best å få levert til døren og for noen andre ønsker å plukke opp pakken på nærmeste hentested etter jobben.

Hvordan kommer du i gang?

Gå til "Innstillinger" -> "Frakt". Standardinnstillingene i din 24Nettbutikk vil vise alle disse tre alternativene og kan tas i bruk umiddelbart.

Alle fraktalternativene viser listepriser fra Posten Bring, men du kan selvsagt overstyre disse akkurat som du ønsker. Vi skal nå se på 2 ulike innstillinger som mange profesjonelle nettbutikker bruker. Gratis frakt og gratis frakt over en viss kjøpesum.

Slik tilbyr du gratis frakt til dine kunder:

Gå til egen support-post for hvordan du setter opp gratis frakt:
https://support.24nettbutikk.no/nb/articles/3947552-gratis-frakt

Gratis frakt om kjøpesummen overstiger X kroner:

Gå til egen support-post for hvordan du tilbyr gratis frakt om kjøpesummen overstiger X kroner:
https://support.24nettbutikk.no/nb/articles/3947495-gratis-frakt-om-kjopesummen-overstiger-x-kroner

Aktive fraktalternativer vil vises i kasse din etter at kunden har lagt til et gyldig postnummer. Du bør alltid sjekke din egen nettbutikks kasse etter hver gang du har endret innstillingene for å påse at alt er som det skal.

LEGG TIL BETALINGSKORT

Nå når fraktalternativene er på plass, må vi forberede oss til innkomne ordrer. Om du enda ikke har lagt til et betalingskort kan du gjøre dette nå.

Gå til "Innstillinger" -> "Konto" og velg fanearket "Kort"

Her kan du legge til både Visa og MasterCard. På denne siden vil du også finne kvitteringer på betaling av frakt både enkeltvis, og per måned.

MERK! Betalingskortet er knyttet opp til fraktalternativene knyttet til 24Shipping, og du vil først bli trekt når du leverer inn pakkene på terminal. Adresseetiketter som ikke blir brukt vil heller ikke bli fakturert.

SKRIV UT ADRESSEETIKETT

Da skulle alt være på plass og du kan starte med å skrive ut adresseetiketter.

Gjennomgang av bestilling av frakt ved enkelthåndtering av ordre.

Gå til "Ordrer/Kunder" -> "Ordrer" og klikk på Navn/firma til en valgt ordre.

Klikk "Send" på den/de ordrelinjene du ønsker å sende og klikk "Send"

Om du har lagt til dimensjoner og vekt på dine produkter, vil alt være ferdig utfylt og du kan klikke på "Send med 24Shipping"

Du har nå bestilt en fraktetikett og kan klikke på "Skriv ut etikett".

Du kan nå skrive ut frakt -/adresseetiketten og klistre denne på pakken.

Anbefaling:
Selv om du kan skrive ut en frakt -/adresseetikett på en vanlig A4-skriver anbefaler vi at du går til innkjøp av en Labelprinter som er tilpasset størrelsen 10,2 x 19,2 cm (standard i Norge). Dette ser mer profesjonelt ut og er selvsagt mye enklere enn å legge etiketten i en plastlomme for så å klistre plastlommen til pakken.

SmartPrint - FOR DEN PROFFE BUTIKKEIEREN

Om du sender mange pakker om dagen eller noen få i uken er det alltids greit å automatiskere ordrebehandlingen din. SmartPrint er en funksjon som gjør det superenkelt å bestille frakt og printe ut fraktdokumenter og adresseetiketter i en og samme operasjon. SmartPrint støtter både enkel- og massehåndtering av ordrer.

Slik kommer du i gang:

Oppsett av SmartPrint for Windows:
https://support.24nettbutikk.no/nb/articles/3946387-oppsett-av-smartprint-windows

Oppsett av SmartPrint for Mac

https://support.24nettbutikk.no/nb/articles/3946486-oppsett-av-smartprint-mac-osx