Bestill Vipps og integrer API-nøkler

Denne artikkelen forklarer deg hvordan du får på plass Vipps som betalingsløsning i nettbutikken din.

Bestilling av Vipps

For at du skal kunne benytte deg av Vipps som betalingsløsning i nettbutikken din, må du først og fremst bestille dette gjennom administrasjons-panelet ditt.

For å ta betalt med Vipps kreves det at du har satt opp nettbutikken din med organisasjonsnummer og korrekt nettadresse. Når du trykker på bestill vil du bli sendt videre til et skjema hos Vipps, hvor du må fylle ut de etterspurte opplysningene.

Innstillinger

Du trykker deg først inn på "Innstillinger". Da vil det komme opp flere valg i menyen under. Trykk på "Betaling".

Dashboard | 24NB 2021-06-04 09-26-46

Betaling

Nå er du inne på den siden hvor alle våre ulike betalingsaktører ligger. Naviger deg inn på Vipps, og trykk så på "Les mer" inne på kassevalget.

Monosnap screencast 2023-11-08 08-20-06

Ikke glem å velge Vipps på nett som ditt produkt når du er inne i Vipps og skal registrere det for nettbutikken din.

Hente ut API-nøkler

Etter at Vipps har ferdigbehandlet avtalen din, så kan du gå inn i Vipps portalen og gjøre følgende.

Logg inn på https://portal.vipps.no/login med bruk av BankID

image1Screenshot 2023-03-21 at 15.39.27

Vipps kan ta kontakt via e-post om de føler at det er noen opplysninger om kundeforholdet som de føler må på plass før de godkjenner bestillingen

1. Gå til punktet hvor det står "For utviklere (på engelsk)"
  2. Gå videre til fanen "API-nøkler"

Skjermbilde 2023-11-27 kl. 15.03.30-1

Du kommer da til siden som inneholder API-informasjonen du behøver.

Trykk på Vis nøkler. Da vil det dukke opp et sidepanel på høyre side som heter API Keys productions.

Skjermbilde 2023-11-27 kl. 15.03.46

1. MSN - Dette er det unike Vippsnummeret som er tilknyttet avtalen din, og består av 6 siffer.
  2. client_id - Dette er brukernavnet som er knyttet til avtalen.
  3. client_secret - («passordet») til avtalen
  4. Vipps-Subscription-Key (primary) - Abonnementsnøkkel for API-produktet
  5. Vipps-Subscription-Key (primary) - Abonnementsnøkkel for API-produktet

Send oss API-nøklene via skjema

For at vi skal kunne integrere Vipps som betalingsmetode i nettbutikken din, så må du sende oss API-nøklene i klartekst. Da via følgende skjema. Du vil motta en beskjed når integreringen er fullført og alt er klart.

Lenke til skjema