Hvordan benytte Smartpack

Her får du en gjennomgang av hvordan du starter å benytte Smartpack, og hvorfor dette kan gjøre hverdagen for deg og dine kunder enklere.

Hvorfor Smartpack?

Når man benytter seg av en vektberegning som går via en tredjepart, som f.eks 24shipping, MyBring, eller Postnord, så er størrelsen på forsendelsen et veldig sentralt punkt av dette.
For Bring sine fraktalternativer, så er maksimum målene for "Pakke til hentested" 120cm i lengde/bredde x 60cm i bredde/lengde x 60 cm i høyden. Om man ikke benytter seg av Smartpack vil alle produkter som blir lagt i handlekurven, bli stablet i bredden. Dette kan fort gjøre at fraktalternativet ikke dukker opp i kassen dersom man overstiger maksimums-målene for leverings metoden.

Med Smartpack vil alt bli stablet i både høyde, bredde og lengde i sine respektive eske-størrelser. Dette gjør at prisberegningen vil være så presis som mulig i kasse-punktet for dine kunder.

Hvordan aktivere Smartpack?

Smartpack finner du i ditt adminpanel ved å gå til "Innstillinger → Logistikk → Smartprint".

Her trykker du på knappen "Aktiver". Dersom denne ikke er mulig å trykke på, ta kontakt med oss på chat eller pr e-post. Etter dette legger du inn ønsket størrelser på eskene du benytter. Da vil nettbutikken alltid prøve å stable produktene i så liten eske som mulig, og velge en høyere eske om ting ikke passer i denne.

Hvilke verdier skal jeg legge inn?

Vi anbefaler alle butikker som skal benytte seg av Pakke til hentested og Pakke på døren, å lage en eske som har mål "120 cm lengde * 60 cm bredde * 60 cm høyde", selv om man ikke faktisk har en eske med nøyaktig dette målet. Da vil alt bli stablet slik at det skal være mulig å benytte seg av Pakke til hentested, mot Bring.

Det er veldig viktig at man legge inn mål på esken til nærmeste cm. Dette gjelder da for de ytre målene av esken. Tykkelsen av esken kan du fortsatt legge inn i mm om ønskelig.

Behøver jeg Smartpack?

Om du har valgt å ha en fast fraktpris i nettbutikken, og har opprettet en egen fraktpris-struktur i nettbutikken, er det ikke behov for å benytte Smartpack. Dette fordi at frakt da vil kun beregnes ut fra vekten.