Slik oversetter du kategorier, produkter og tekstsider

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oversetter kategori-, produkt- og tekstsider. Om du har flere språk aktive, bør du oversette dine kategorier, produkter og andre tekster til dette språket.

Slik oversetter du kategorier

Gå til "Produkthåndtering → Produkter".

1. Trykk på blyanten under "Rediger" på kategorien du vil oversette.

Rediger-oversett

2. Trykk på fanearket "Oversetting" og skriv inn kategorinavn, tittel og beskrivelse på det aktuelle språket, og avslutt med "Lagre".

Merk: Hvis du ikke legger til tekst i "Tittel" og "Beskrivelse", vil det som står under Firmainformasjon → Søkemotoroptimalisering benyttes istedet. Dette kan stå på feil språk.

Oversett-kategori

Oversette tekst over produkter i en kategori

Slik oversetter du tekst over produktene i en kategori:

Gå til " Produkthåndtering → Produkter".

1. Trykk på "Tekst/bilde" på kategorien du vil oversette.

Rediger-tekstbilde

2. Velg hvilket språk du ønsker å oversette til i nedtrekksfeltet øverst til venstre.
  3. Trykk "Velg språk".
  4. Legg til oversettelsen i teksteditoren, og avslutt med "Lagre".

Oversett-lagre

Oversette produkter

Gå til Produktet du ønsker å oversette, og deretter fanearket "Oversetting".

1. Velg hvilket språk som skal oversettes ved å velge i nedtrekksfeltet.

2. Klikk "Velg språk".

3. Oversett alle felt på høyre side, og avslutt med "Lagre".

Produkt-oversett-1
    Oversett-produkt-2

oversett-produkt-3

Oversette Artikkelsider

Hvis du har opprettet artikkelsider og ønsker å oversette disse, gjøres det under "Design → Sidetekster → Artikkelsider", og trykk inn på artikkelsiden du vil oversette.

1. Velg fanearket "Oversetting". Velg språket du ønsker å oversette til i nedtrekksfeltet og trykk "Velg språk".

2. Oversett alle felt på høyre side, og avslutt med "Lagre".

Oversett-artikkelside
    Oversett-artikkelside-2

Oversette tekstsider som kjøpsbetingelser, fraktbetingelser og personvern

Gå til "Design → Sidetekster". Velg språket du vil oversette til, trykk "Velg annet språk".

1. Velg språk du vil oversette fra, hvilken tekst du vil endre/oversette og trykk "Velg".
  2. Når teksten er oversatt, Trykker du på "lagre oversettelse" nederst til venstre under teksteditoren.

Lagre-oversettelse

Hva kan ikke oversettes?

Det aller meste i nettbutikken kan oversettes, men attributter kan dessverre ikke oversettes. Dersom du ønsker å tilby flere språk her, anbefaler vi å legge til engelsk tekst her. I stedet for f.eks. "Størrelse" kan du bruke "Size".