Slik oppretter du varianter/attributter

Denne artikkelen forklarer hvordan du knytter attributter som f.eks. størrelse og farge til et produkt, samt hvordan du knytter attributten til varelageret.

Hva er attributt og attributtverdier?

Noen produkter ønsker du kanskje å selge i ulike varianter, for eksempel i ulike størrelser, farger, vekt, volum eller annet.

Her har ser du et eksempel på hvordan vi har lagt til én attributt på et produkt; størrelse. Under attributten har vi deretter laget ulike attributtverdier som er selve størrelsene.

Attributter, bilde 3

Hvordan opprette en attributt med tilhørende attributtverdier?

I dette eksempelet skal vi selge en damesko og ønsker å opprette attributten "Størrelse" og attributtverdiene "36 til 41" (Skostørrelsene).

- Gå til "Produkthåndtering" og fanearket "Attributter"

- Legg til Navn på attributt

- Legg til Forklaring. Husk at dette kun er til internt bruk og vises ikke til dine kunder

- Klikk "Legg til"

Legg til attributt

Vårt nye attributt legger seg til listen.

Attributt liste

- Klikk på attributtnavnet "Størrelser"

- Legg så til alle attributtverdiene 35 til 41

Attributt verdi

Attributt med prisforskjell

Selger du for eksempel olivenolje i to ulike størrelser (50 milliliter og 75 milliliter, og du ønsker å ta 100 kroner mer for 75 milligram, legger du til 100 i feltet "Prisjustering for attributtverdien 75 milligram.

Hvis noen av attributtverdiene skal ha pristillegg bør første attributtverdi være uten pristillegg.

Slik knytter du attributtene til produktet

- Gå til produktet du ønsker å legge til attributtene

Steg 1. Klipp på fanearket "Lager/attributter"

Steg 2. Finn attributten du nettopp lagde og klikk på krysset til venstre for attributtnavnet

Steg 3. Klikk på "Merk alle" eller kryss av for de attributtverdiene du ønsker å vise til kunden.

Steg 4. Klikk Legg til attributter

Knytte attributt til produkt

Vi har nå knyttet attributtene "Størrelse" med attributtverdiene 35 til 41 til produktet.

Knyttet attributt til produkt

Legg til mer informasjon: Du kan også legge til både EAN-kode, artikkelnummer og varelagerplassering til hver enkelt attributtverdi om ønskelig.

Legg til flere attributter til produktet: Du kan legge til flere attributter til hvert produkt. Selger du klær kan du legge til både Størrelse og farger. Det er bare å gjenta prosessen.

Resultatet i butikken vil bli som følger:

Resultat

Knytt lagerbeholdning til et attributt

Om du ønsker å legge til lagerbeholdning til hver enkelt attributtverdi velger du "Ja" på valget "Knytt lager til attributter" og klikker "Lagre".

Husk at dette må gjøres før du legger til selve attributtene.

Knytt lager til attributt

I vårt eksempel har vi totalt hundre par sko på lager og disse hundre parene må fordeles på de ulike størrelsene.

- Fordel antallet

- Klikk "Legg til attributter"

Lagerbeholdning