Slik legger du til vekt og dimensjoner på produkter

Denne artikkelen forklarer hvorfor man legger inn vekt og dimensjoner på produktene, og hvordan dette gjøres.

Hvorfor bør du legge inn vekt og dimensjoner?

Ved å legge til vekt og dimensjoner til produktene dine unngår du fraktgebyr, at kunden velger feil fraktalternativ og får flere fornøyde kunder. Les hele artikkelen i vår bloggpost

Slik legger til du til riktig vekt og dimensjoner

Når du først legger til produktinformasjon som produktoverskrift, produkttekst, produktpris osv., kan du like godt ta deg tid til å legge til vekt, bredde, høyde og lengde også.

Legg til dimensjoner og vekt

Hvor nøye må du være?

Selger du en type produkt som kunden kjøper mange av, for eksempel garnnøster, bør du være mer nøye enn om du selger en type produkter kunden kjøper en og en av. Om du selger sistnevnte holder det å runde opp eller ned til nærmeste 250 gram eller til nærmeste halvkilo. Det samme gjelder for bredde, høyde og lengde. Men det er greit å ha et målebånd liggende når produktet skal legges inn i nettbutikken slik at det blir mest mulig nøyaktig. Dette er spesielt viktig om du sender mange pakker til Pakke i Postkassen.

Og husk at du må måle bredde, høyde og lengde slik produktet skal sendes. Om produktet kommer i en eske, er det esken som skal måles og ikke selve produktet.

Eksempel på lengde, bredde og høyde.

Slik legger du inn vekt og dimensjoner via hurtigredigeringen

Ønsker du å oppdatere vekt og dimensjoner på mange produkter samtidig, kan dette gjøres via hurtigredigeringsfunksjonen under produkthåndtering:

Steg 1) Gå til Produkter under Produkthåndtering

Steg 2) Klikk på fanearket "Hurtigredigering"

Steg 3) Klikk på fanearket "Dimensjoner"

Hurtigredigering av dimensjoner og vekt

Finn produkter

Du kan filtrere på kategori eller søke opp enkeltprodukter. Ønsker du annen rekkefølge på produktresultatet, klikker på du kolonneoverskriften.

Velg kategori, søk og sortere i annen rekkefølge