Salg utland/Språkpakken

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke grep du må ta dersom du ønsker å tilby salg til kunder i utlandet.

Hva er Språkpakken?

Språkpakken er en funksjon som gir deg muligheten til blant annet å oversette nettsiden din, samt gjøre nettbutikken din tilgjengelig for salg til utlandet.

Språkpakken ligger tilgjengelig (Hvis du er Premium eller Premium Pluss kunde) under "Innstillinger" → Språk og valuta

Hvordan fungerer Språkpakken?

Administrasjonspanel 24Nettbutikk | 24NB 2022-01-04 14-32-43

Selve funksjonen har flere punkter:

  • Språk/tekstredigering

Her aktiverer du de ulike språkene som du ønsker skal være tilgjengelige for de ulike kundene dine, du får også mulighet til å oversette kategorier, produkter og tekstsider. Her kan du lese litt mer om hvordan du kan gjøre dette: 

Slik oversetter du kategorier, produkter og tekstsider 

  • Landsoversikt

Her huker du bare av for de landene som du ønsker skal ha mulighet til å handle i butikken din, de kan velge når de kommer til kassen.

  • Valutakurser

Inne på fanen "Valutakurser" så kan du justere valutaen opp i mot den norske kronen, så kan du lagre endringene etterpå.

Screenshot 2022-01-04 at 15.02.31

Frakt

Frakt til utlandet er også essensielt, dette krever egne fraktalternativer som har støtte til utlandet, som f.eks Bring sin PickUp Parcel og Business Parcel. Du kan lese mer om hvordan dette integreres her: Frakt til utland

Les mer om frakt internasjonalt til private på Brings hjemmesider

Les mer om frakt internasjonalt til bedrifter på Brings hjemmesider


Øvrige fraktalternativer som har støtte til utlandet:

Betaling

Salg til utlandet krever også at du har på plass betalingsmåter som støtter dette, Klarna sin kasseløsning gjør allerede det.

  • Paypal - Kanskje den mest kjente betalingstilbyderen for internasjonale kunder, denne betalingsmåten gir også trygghet hvis utenlandskunder skal handle, da de fleste vet om Paypal
  • Klarna - Klarna har allerede støtte for salg til utlandet, det krever kun at du aktiverer de landene som du ønsker å selge til.