Slik oppretter du en blogg

Denne artikkelen forklarer hvordan du oppretter en blogg med kategorier og bloggposter.

Innstillinger

Under innstillinger for bloggen har du følgende valg:

1. Bloggtittel

Denne tittelen er det kundene dine ser i nettbutikken. Det vanligste er å benevne tekstinnleggene dine som "Blogg". Andre benevnelser kan for eksempel være "Produkttester", "Strikkeoppskrifter" eller "Produktartikler".

2. Maks antall kategorier som vises fast på blogg-forsiden

Om du har en kategori som du synes er viktigere enn andre kategorier, kan det være hensiktsmessig å vise den eller de kategoriene fast på blogg-forsiden. Slik bestemmer du hvilke hovedkategorier som eventuelt skal legges fast på blogg-forsiden.

3. Aktiver "Fancy" bloggoppsett

Hvis det er publisert mer enn 5 poster i aktive kategorier, kan "fancy" bloggoppsett aktiveres.

4. Skal lenken til bloggen være synlig i footeren?

Footeren, eller bunnen av nettbutikken, inneholder en rekke lenker til ulike sider som for eksempel kjøpsbetingelser, frakt osv. Om du ønsker at også Blogg-lenken skal vises i footeren, må dette valget være aktivt.

Opprett bloggkategorier

For å opprette en ny blogg-kategori kikker du deg inn på "Blogg" → "Innlegg/Kategorier", skriver inn ønsket kategorinavn og klikker "Legg til".

I vårt eksempel har vi allerede lagt til 4 hovedkategorier: Elgjakt, Fuglejakt og skal legge til en ny hovedkategori, "Jaktbekledning" i tillegg til to underkategorier "Støvler" og "Klær".

Vi starter med å legge til "Jaktbekledning" og klikker "Legg til".

Kategorien ble opprettet og vi klikker på kategorinavnet

Vi skal nå opprette de to underkategoriene.

1. Klikk på "Ny underkategori"-fanen
  2. Legg inn ønsket kategorinavn
  3. Klikk "Opprett kategori"

Opprett blogginnlegg

Vi har nå opprettet de to underkategoriene og ønsker å legge til en bloggpost under "Støvler". Vi klikker på kategorinavnet "Støvler"

4. Klikk på "Opprett innlegg"

Du er nå klar til å skrive selve blogginnlegget og kan legge til

1. Blogg-tittel
2. Hovedtekst
3. Hovedbildet.

Du kan selv bestemme om du ønsker å aktivere visning av blogg-innlegget umiddelbart eller vente.

4. Klikk "Lagre".

Den siste bloggposten vil automatisk legge seg øverst i blogg-visningen din.

Legg en kategori "fast" på bloggforsiden

I vårt eksempel er det høst og elgjakt. Vi ønsker i den forbindelse på vise de bloggpostene som er aktuelle for årstiden og vil legge hovedkategorien "Elgjakt" som en fast rad på forsiden av bloggen.

1. Gå til "Blogg" → "Innstillinger"
  2. Påse at verdien i feltet "Maks antall kategorier som vises fast på blogg-forsiden" er større enn 0.

3. Gå til "Blogg" → "Innlegg/kategorier" og klikk på rediger-ikonet for valgt kategori.

4. Sett valget "Alltid vis denne kategorien på blogg-forsiden?" aktivt

5. Klikk på "Oppdater kategori"

Resultatet blir som følger:

Hvor kan du legge lenken til bloggen?

Du kan legge til en lenke til bloggen din på ulike vis i nettbutikken.

I footeren - bunnen av nettbutikken.

Gå til "Blogg" → "Innstillinger" og aktiver lenken der.

Som en del av kategoristrukturen din

Opprett en kategori som blir lenken din til bloggen.

a) Gå til "Produkthåndtering" → "Produkter"

b) Legg til ønsket lenkenavn

c) Klikk "Legg til".

d) Klikk så på rediger-ikonet

e) Legg inn lenken til bloggen din som er: https://dinnettbutikk.no/blog

f) Klikk "Lagre"

Fra egen profileringsboks på forsiden av butikken din.

Fra et produkt