Legge til et nytt produkt

Her får du en veiledning på hvordan du legger til et produkt og hva slags informasjon du kan legge til på produktet.

Produkthåndtering

For at du skal kunne opprette produkter i nettbutikken din, så går du til følgende side:

"ProdukthåndteringProdukter"

Produkter-admin-panel

Gå inn på den kategorien som du ønsker å opprette produktet på.

Kategori-plassering

Når du er inne på kategorien, oppretter du et nytt produkt ved å trykke på den grønne knappen, merket "Nytt produkt"

nytt-produkt

Legge til nytt produkt

Når du oppretter et produkt har du mange felter som bør legges inn. Her kommer en liten forklaring på de ulike feltene representerer:

Produkttittel

Her skriver du inn navnet som produktet ditt skal ha i nettbutikken.

Tips:

Når du skal legge inn tittelen til produktet, tenk på hva kundene dine aktivt søker etter i f.eks. Google når de skal finne akkurat dette produktet.

Artikkelnummer

Dette feltet er valgfritt.

Hvis du har mange like produkter kan det være greit å differensiere disse med et artikkelnummer. Dette kan for eksempel være et internt artikkelnummer, som du bruker for din egen oversikt, eller du kan bruke artikkelnummeret som produsenten av varen originalt har gitt produktet.

EAN kode

Dette feltet er valgfritt.

EAN kode brukes i utgangspunktet for å legge inn strekkoder, men kan også benyttes av enkelte 3.parts applikasjoner som f.eks. Prisjakt. Hvis du ikke benytter EAN koder, kan du hoppe over dette feltet.Rediger-produkt-oversikt

Ingress

Dette feltet er valgfritt, men vi anbefaler å bruke dette, da det har en viktig posisjon på produktsiden din.

Dette feltet er et kortfattet innledende avsnitt som følger rett etter tittelen på produktet, og gir informasjon om hva produktet handler om. Den oppsummerer innholdet på produktet, og kunden ser dette feltet før hovedteksten.

Hovedtekst

I dette feltet skriver du mer omfattende informasjon om produktet. I hovedteksten bør du alltid forsøke å formidle hvilke fordeler kunden får ved å kjøpe produktet.

Ingress&hovodtekst-produkt

Produsent

Her legger du inn produsenten til produktet, hvis det er nødvendig.

Ønsker du å la dine kunder kjøpe produktet?

Hvis du aktiverer dette valget blir produktet mer eller mindre bare et utstillingsobjekt som kunden ikke får mulighet til å kjøpe.

Ønsker du å vise et "ta kontakt for pris" skjema hvis produktets pris er 0?

Om du ønsker å skjule prisen på et produkt, slik at sluttkunden må ta kontakt for å pristilbud, kan dette aktiveres her.

Produkter > Rediger produkt | 24NB 2021-06-16 08-20-34

Kommer på lager

Hvis du velger å benytte deg av denne funksjonen, vil det dukke opp en tekst på produktet i nettbutikken som forteller kunden når det kommer inn på lager igjen.

Merverdiavgift

Her kan du spesifisere merverdiavgiften på hvert individuelle produkt. Denne innstillingen styres også av "Innstillinger → Merverdiavgift".

Leverandører

Dette er en innstilling som du må aktivere (hvis du skal benytte deg av det) inne på "Innstillinger → Generelt", om du skal sende via dropshipping.
Da dukker det opp et eget felt inne på produktet hvor du kan legge inn leverandøren til produktet.

Produkter > Rediger produkt | 24NB 2021-06-16 08-44-02

Produkt-/pakkemål

Her er det viktig å fylle ut vekt og dimensjoner på produktet.

Hvis du benytter deg av det innebygde fraktsystemet 24Shipping eller andre EDI-leverandører som MyBring, Postnord, osv., benytter systemet dette feltet for å beregne ut fraktprisene til kunden i kassen.

Frakten blir dermed ikke utregnet riktig, hvis det ikke er lagt inn noe i dette feltet. Dette er også viktig selv om du skal ha faste fraktpriser i nettbutikken din, da dette feltet også brukes i beregningen for hva du selv skal betale av frakt, til dine fraktleverandører.

Produkter-vikt-og-mål

Priser

I disse feltene legger du prisene som skal være synlig til kunden i nettbutikken.

Hvis du f.eks. legger inn prisen i feltet merket "EKS. MVA.", så blir feltet merket "INKL. MVA." automatisk fylt ut, i forhold til den MVA-satsen som ligger i feltet over. Det samme gjelder motsatt vei. Fyller du inn prisen i feltet merket "INKL. MVA.", da vil feltet merket "EKS. MVA." automatisk fylles ut.

Tilbudspriser

Dette feltet er valgfritt.

Skal du ha salg på dette produktet? Da legger du inn dette her, enten med et prosentavslag eller med en gitt tilbudspris. Dette vil synes i nettbutikken med et salgsbanner på produktet.

Innkjøpspris

Dette feltet er valgfritt.

Dette feltet er kjekt å ha hvis du f.eks. benytter deg av leverandører som har innkjøpspriser i ulik valuta. Hvis du legger inn en innkjøpspris og i tillegg har aktivert lagerfunksjonen, vil du også kunne se total avanse for alle produkter du har i nettbutikken, slik at du alltid har oversikt over hvilke verdier du har på lager.

Produkt-priser

Lagre produktet

Når du har lagt inn informasjonen i feltene over, trykk "Lagre".

LagreNår du har lagret produktet ditt vil det dukke opp en rekke nye valg. Her vil du få muligheten til å gjøre mye forskjellig.

Produkt, nye felt

Legge til bilder

Neste fane i disse nye valgene heter "Bilder". Her inne kan du knytte nye bilder opp imot produktet.

1. Velg hovedbildet til produktet. Dette er hovedbildet som vises i nettbutikken din, når produktet vises sammen med andre produkter i kategorier og underkategorier. Dette bildet er det første bildet kundene dine ser av produktet.
  2. Når du har funnet bildet som du ønsker å knytte mot produktet, trykker du på "Last opp".

Produkter > Rediger produkt > Bilder | 24NB 2021-06-14 11-23-13

Tilleggsbilder

Til høyre for feltet hvor du har lagt inn hovedbildet, kan du legge til tilleggsbilder. Tilleggsbilder vil si at du kan vise flere bilder inne på produktsiden til produktet. Her kan du f.eks. vise frem produktet fra ulike vinkler, i ulike settinger, eller f.eks. vise andre valg hvis produktet har ulike farger eller varianter du ønsker å presentere.