Hva er 301-redirects og hvordan legger jeg det inn?

Skal du bytte nettbutikkløsning eller flytte produkter til ny kategori, bør du legge inn 301-redirects.

TILGJENGELIG PÅ
Alle lisensplaner

INNHOLDSFORTEGNELSE                                                  

Hva er 301-redirects?                                                           
Når bør jeg legge inn 301-redirects?
For deg som bytter nettbutikkløsning til 24Nettbutikk
Hvordan legger jeg inn 301-redirects?

Hva er 301-redirects?

301-redirect, ofte kalt "301 permanent videresending" på norsk, er en måte å fortelle serveren som butikken ligger på, at en side i butikken har blitt permanent flyttet og har fått ny nettadresse.

Når bør jeg legge inn 301-redirects?

Du bør legge inn 301-redirects når du flytter en side og stien til nettadressen endres.  Det betyr at du blant annet bør legge inn 301-redirects når du bytter nettbutikkløsning eller når du flytter et produkt fra en kategori til en annen / endrer kategoristruktur.

Det er hovedsakelig to grunner til dette:

  1. Passe på at gamle kunder blir sendt til de sidene de forventer å komme til, eller en lik/tilsvarende side.
  2. Opprettholde en god rangering på søkeresultat-sidene til søkemotoren, f.eks Google.

 

Merk: Hvis du bytter nettbutikkløsning uten å legge inn 301 redirects, vil de gamle sidene til nettbutikken gradvis forsvinne fra resultatsidene til søkemotorer, og den generelle rangeringen nettbutikken din hadde hos den respektive søkemotoren vil falle kraftig.
Legger du inn 301 redirects når den nye nettbutikkløsningen lanseres, vil rangeringen du hadde i stor grad videreføres.


Bytter du nettbutikkløsning?

Les gjerne artikkelen som gjelder spesifikt for deg som allerede har en nettbutikkløsning og skal bytte til 24nettbutikk her: For deg som skal bytte nettbutikkløsning til 24Nettbutikk

 

Hvordan legger jeg inn 301-redirects?

Hos 24Nettbutikk slipper du å legge inn dette selv. Vi må ha en liste over hvilke gamle nettadresser du ønsker å ha videresending på, og hvilken nettadresse de skal videresende til.

Når du lager denne listen, er det en fordel at du fortsatt har nettbutikken hos den gamle løsningen slik at du enkelt kan finne de gamle nettadressene. Det hjelper deg hvis du har mulighet til å hente en sitemap eller eksportere en CSV/Excel-fil som inneholder alle nettadressene i butikken.

Når du har bestemt deg for hvilke nettadresser du ønsker å ha videresending på, må du legge de i en kolonne i regnearket, helst kolonne A, og deretter legger du de nettadressene som kundene skal videresendes til i kolonne B. Gammel nettadresse og tilsvarende ny nettadresse må være på samme rad.

Bildeeksempel:

Bildeeksempel


Deretter kan du sende oss filen i skjemaet på denne linken