Kom i gang med din 24Nettbutikk på 1-2-3

Her finner du en samlet oversikt over anbefalte gjøremål og spørsmål du kan ha når du setter opp din 24Nettbutikk.

Å komme i gang med 24Nettbutikk er enkelt. For å hjelpe deg med å gjøre det enda enklere har vi samlet en liste over gjøremål som vil bidra til å ferdigstille demobutikken så raskt som mulig.

Merk: Demobutikken har pakken "Premium Pluss" og du har derfor tilgang til alle funksjoner.

Slik oppretter du kategori

Merk: Ikke endre navn på testkategoriene som ligger i butikken. Da risikerer du at det blir feil med søkemotoroptimaliseringen i ettertid. Opprett heller nye kategorier med riktig kategorinavn. Du kan lese mer om dette her.

Steg 1

Gå til Produkthåndtering → Produkter
Legg til ny kategori; Navn på hovedkategori
Trykk lagre

Legg-til-kategori

Steg 2

Klikk deg inn på kategorien
Hvis du ønsker å opprette opprette underkategori trykker du på "Ny underkategori" og følger instruksene fra steg 1.
Hvis du ikke ønsker underkategorier, kan du følge instruksene under på hvordan man legger inn produkter.

Slik legger du til produkter

Steg 1

Gå inn på den kategorien du ønsker å opprette produktet på.

Kategori-plassering

Steg 2

Når du er inne på kategorien, oppretter du et nytt produkt ved å trykke på den grønne knappen, merket "Nytt produkt"

nytt-produkt

Steg 3

Legg til produkt og trykk "Lagre"

• Produkttittel: Produktnavnet

Tips: Tenk på hva kundene dine aktivt søker etter i søkemotorer når de skal finne akkurat dette produktet.

• Artikkelnummer: Valgfritt
  • EAN-kode: Også kalt strekkode. Valgfritt
  • Ingress: Kortfattet innledende avsnitt som følger rett etter tittelen på produktet, og gir informasjon om hva produktet handler om.
  • Hovedtekst: Her bør du inkludere all relevant informasjon kundene vil ha svar på. (Les bloggposten vår om hvordan man skriver produkttekster som selger)
  • Produsent: Legg inn produktets produsent.
  • Ønsker du å la dine kunder kjøpet produktet?: Velger du nei, presenteres produktet uten kjøpsknapp
  • Ønsker du å vise et "Ta kontakt for pris"-skjema hvis produktets pris er 0?: Legg til prisforespørselskjema på produkter hvor prisen er 0 kr. (Tilgjengelig på Premium, Premium Pluss)
  • Kommer på lager: Legg til tekst på produktet som forteller kunden når det er på lager igjen
  • Merverdiavgift: Spesifiser merverdiavgiften på hvert individuelle produkt. Denne innstillingen styres også av "Innstillinger -> Merverdiavgift"
  • Leverandører: Legg inn navnet på leverandøren hvis du skal sende produktet med dropshipping
  • Produkt-/pakkemål: Hvis du ikke legger inn vekt og dimensjoner på produktene, vil fraktutregningen i kassen blir feilkalkulert. Les mer om hvordan man tar mål av produktene her
  • Pris eks mva: Produktprisen ekskludert merverdiavgift
  • Pris inkl mva: Produktprisen inkludert merverdiavgift

Merk: Skal du selge hovedsaklig til privatpersoner, anbefaler vi at du legger inn pris inkl MVA fordi prisen blir presentert med et rundt tall

• Tilbudspris: Legg inn eventuelt tilbudspris på produktet
  • Innkjøpspris: Legg inn innkjøpspris, kun for intern informasjon

Produkt-1Produkt-2

Steg 4

Legg til bilder på produktet. Følg instruksen på denne siden for grundig veiledning

Tips: Hvis du skal selge produkter med ulike varianter som størrelse, farge eller annet, følg veiledningen for hvordan man oppretter attributt

Butikkens utseende

Din 24Nettbutikk er satt opp med malen Vertex. Det er allikevel viktig at du gjør deg kjent med designmalene slik at du kan velge en som passer deg og dine produkter.

Hvis du ønsker en grundigere innføring i hvordan design-oppsettet fungerer, kan du følge instruksene på følgende artikler. Hvis ikke kan du følge en overordnet veiledning under.

Endre mal

Gå til Design → Designmal: Velg ønsket mal

Merk: Malen Vertex har en annerledes (og bedre) mobilversjon enn resterende maler

Designmal-1

Velg stil

Under "Stil" kan du legge til forhåndsdefinerte stiler til malen.

Stil

Innstillinger

Under Innstillinger kan du endre en rekke elementer for å tilpasse malen ytterligere.
Husk å klikke på "Lagre" etter at du har gjort endringer.
For grundigere innføring i Design-innstillingene, les denne artikkelen.

Innstillinger1

Finn ut hvordan butikken din ser ut for kunden

Klikk på lenken "Se butikken" øverst til høyre for å se endringene.

Se-butikk-1

Designe butikken med HTML

Hvis du ønsker å designe butikken utover standardoppsettet, kan du gjøre det med HTML. Følg veiledningen vår her.
Dersom du ikke har ork eller interesse til å sette deg inn i jobben, kan våre designere gjøre jobben mot betaling

Fraktløsninger

Merk: 24Shipping ligger klart til bruk i nettbutikken din. Det eneste du trenger for å ta det i bruk er å koble til en printer og legge inn et kort.

Fraktkonseptet er utviklet i samarbeid med Norges største transportør av pakker, Bring, og inkluderer de beste og mest innovative løsninger innen frakt og logistikk. Systemet er integrert i administrasjonspanelet og du trenger ikke avanserte og dyre etikettskrivere eller avtale med EDI-leverandør for å ta det i bruk.

For å gjøre det enda simplere er fraktprisene faste og forutsigbare og du vet hva frakten vil koste før varen er sendt. Les mer om prisene på de ulike planene Les mer om prisene på de ulike planene her

Hvis du ikke ønsker å benytte 24Shipping, har vi naturligvis integrasjon mot andre fraktløsninger, blant annet Bring, PostNord, HeltHjem, Dhl. Les om de ulike fraktløsningene på integrasjonssiden vår

Fraktstrategi

Når det kommer til å beslutte hvilken fraktstrategi som er gunstig for din bedrift, anbefaler vi bloggposten som omhandler frakt, og hva du burde tenke på når du legger din strategi. Den kan du lese her:
https://www.24nettbutikk.no/blogg/derfor-er-frakt-viktig-for-din-butikk

Betalingsløsninger

Majoriteten av besøkende kommer i dag fra mobile enheter, og derfor må hele kundereisen være mobilvennlig. Det siste steget i kundereisen er betaling. Uten en mobilvennlig betalingsløsning vil du få flere avbrutte kjøp.
Betalingsløsningene med høyest konverteringsgrad på mobile enheter er Klarna Checkout og Vipps. Med disse løsningene får du tilfredsstilt de fleste kunders behov:

• Visa
  • MasterCard
  • Faktura
  • Delbetaling

Som 24Nettbutikk-kunde får du begge betalingsløsningene inkludert uten faste kostnader.

Hvis du ønsker å ta i bruk andre betalingsløsninger, har vi naturligvis integrasjon mot flere.

Ta gjerne en titt på vår integrasjonsside eller, les mer om ulike betalingsløsninger i hjelpesenteret vårt

Personifisering av butikken

Ved opprettelse av demobutikken ligger det kun testinformasjon registrert i butikken. Å personliggjøre demobutikken ved å legge inn reelle opplysninger, vil bidra til å personliggjøre siden.

• For å legge inn korrekt firmainformasjon, søkemotoroptimalisering på butikknivå eller skriv en personlig melding til kundene før butikken lanseres, les denne artikkelen
  • Vil du redigere de generelle innstillingene og teste ut andre funksjoner, les artikkelen vår som forklarer valgene under "Innstillinger → Generelt" her

Spørsmål? Book en uforpliktende samtale med oss