1. Hjelpesenter
  2. Søkemotoroptimalisering

Google Site Verification Code

Denne artikkelen beskriver hva Google Site Verification er, og hvordan man får hentet ut verifiseringskoden

Google Site Verification

Ved å validere nettsiden din hos Google, beviser du overfor Google at det er du som eier nettsiden din. Dette er viktig, fordi noen av Googles tjenester kun kan brukes av nettstedseiere.

Om du skal bruke Google Sitemap, må du verifisere din nettbutikk (domenenavn).

Når dette er gjort får du tilgang til Google søkedata (Google search data), som kan være med på å påvirke hvordan Google går igjennom nettsiden din (indekserer), som er med på å kunne dytte deg lenger opp i søkeresultatene hos Google.

Slik henter du ut verifiseringskoden

I første omgang så går du til følgende side: https://search.google.com/search-console/about, så trykker du på knappen "Start now"
Google har forøvrig en bra guide på dette. Du kan lese denne her.

Tips: Nederst til høyre på nettsiden kan du velge språk. Norsk er dessverre ikke tilgjengelig i dette øyeblikk, men Svensk, Dansk og Engelsk er det.

Inne på din Google-konto genererer du en "meta-tag" som du legger til i et felt i nettbutikken.

Meta koden skal se slik ut:

<meta name=\"google-site-verification\" content=\"Lon4oQHoaPAeh-5MzndrGLSS3SxqJbKErnDdzTP0M\" />

Slik legger du inn Google Site Verification Code i nettbutikken

1. Gå til "Innstillinger -> Firmainformasjon", deretter fanearket "Søkemotoroptimalisering.

2. Legg inn koden du har hentet fra Google i feltet "Google Site Verification Code", Trykk deretter lagre.

Google-site-verification-code

OBS:

Nettbutikken din må være åpen for at koden skal bli verifisert.