Google Shopping

Denne artikkelen forklarer hva Google Shopping er og hvordan du tar denne tjenesten i bruk

Hva er Google Shopping?

I motsetning til Google Ads, hvor produktene blir presentert som en tekstannonse, blir produktene i Google Shopping presentert med både bilde, beskrivelse og pris direkte i søkeresultatet.

Målet med Google Shopping er å gjøre det enkelt for forbrukere å finne informasjon om ulike produkter, samt deres funksjoner og priser, for så og sendes til nettbutikken slik at man kan fullføre sine kjøp.

Statistikk viser at Google Shopping har 30% høyere konvertering enn tekstannonser.

Dine Google Shopping-annonser vil vises slik:

google shopping

 

Google Shopping-annonser vil kunne vises i de ulike tjenestene til Google. Da f.eks den vanlige søkemotoren deres, men også på YouTube.

 

Bestilling av Google Shopping-integrasjon

Du tar kontakt med oss via chat eller e-post, så gir du oss beskjed om at du ønsker å integrere Google Shopping i nettbutikken din.

Merk: Det tilkommer en integrasjonskostnad på 1990 kr eks mva på pakken Premium. Har du Premium Pluss er integrasjonen kostnadsfri.

Slik aktiverer du Google Shopping

Følg instruksene under for å aktivere Google Shopping.

Steg 1

Bestill Google Shopping-integrasjon og vent på aktiveringsmailen fra oss.

Steg 2 

Etter at Google Shopping er aktivert fra vår side, så går du til "Markedsføring → Google Shopping" så trykker du på fanen i toppen som heter "Integrasjon".

screencast 2021-07-06 13-07-40

Steg 3

Trykk på "Rediger" blyanten på den kategorien som du ønsker å knytte opp mot Google Shopping.Produkter | 24NB 2021-07-06 13-12-24

Steg 4

Inne på kategorien gjør du følgende:

  • Først må du velge hvilken Google Shopping kategori som nettbutikk-kategorien din skal ligge i. (Nedtrekksmenyen med alle de ulike kategoriene tilhører Google).
  • Etterpå må du spesifisere om de produktene i den kategorien/underkategorien inneholder produkter av erotisk natur.
  • Tilstanden til produktene må også spesifiseres om det er nytt eller ikke, dette kan også legges inn individuelt inne på produkter, inne på fanen "Google Shopping".

Kategori > Rediger | 24NB 2021-07-06 13-14-48