Gi Vipps tilgang til vilkårene dine

Har du fått tilbakemelding fra Vipps hvor de ber om å få se vilkårene i butikken din eller at de ønsker tilgang til butikken din? I denne hjelpeartikkelen forteller vi hva dette gjelder og hva du skal gjøre.

TILGJENGELIG PÅ

Alle lisensplaner

INNHOLDSLISTE

Introduksjon

Dette er hva Vipps ønsker å sjekke ut

Slik gir du tilgang til Vipps

Introduksjon

Med Klarna og Vipps i kassen din kan kundene dine betale med akkurat den metoden de foretrekker.

Med Vipps kan kundene dine betale med mobilen sin igjennom Vipps.

Med Klarna kan kundene dine betale med:

• Alle betalingskort (debet-, kreditt- og utenlandske kort)
  • Delbetaling (kjøp nå, betal senere)
  • Faktura (privat og bedrift)

Dette er hva Vipps ønsker å sjekke ut

Etter at du har bestilt Vipps vil Vipps manuelt gå igjennom bestillingen din. I denne prosessen kan det hende at de tar kontakt med deg. I så fall sender de en epost hvor de enten etterspør tilgang til butikken din eller hvor de sier at de ønsker å se vilkårene i butikken din.

Har du bestilt, ikke fått inn Vipps og ikke fått en slik epost enda?

Da tar Vipps antakelig snart kontakt. Det hender det er travelt hos Vipps og siden alt må godkjennes manuelt kan det hende de bare trenger litt ekstra tid. Da er det bare å vente litt til.

Har du bestilt og fått inn Vipps, men ikke fått en slik epost som vi refererer til i denne hjelpeartikkelen? Hvis du sjekker kassen din og du nå kan betale med Vipps så er det ikke noe mer du behøver å tenkte på eller gjøre. Det er ikke alltid Vipps spør om tilgang, f.eks hvis du allerede har lansert butikken din. Så hvis du fått inn Vipps uten videre spørsmål - da er alt i orden.

Når Vipps spør om tilgang, eller om å få se vilkårene dine, så ønsker de å sjekke følgende to ting i butikken din:

1. At nettbutikken informerer om kundenes forbrukerrettigheter → her ligger det en mal i butikken din som er ferdig fylt ut for deg i henhold til norske lover og regler, så du behøver ikke å tenkte på denne. Vær obs på at det i denne malen kun ligger kjøpsvilkår inne for salg til private og ikke for de som selger fra bedrift til bedrift. Så hvis du selger til andre bedrifter kan du legge til egen info for dette. Her finner du en hjelpeartikkel som viser hvordan du legger til informasjon i kjøpsbetingelsene dine.
  2. At nettbutikken informerer om, og opererer i henhold til, norske og europeiske retningslinjer for bruk av kundenes sikkerhet og personvern (også kalt GDPR) → her ligger det en mal i butikken din og alt det krever fra deg er at du legger inn noe ekstra informasjon. Denne krever også oppdatering av deg senere hvis du gjør endrer rundt dette på et senere tidspunkt. Dette må på plass for at butikken skal være lovlig, samt for at Vipps vil godkjenne at du kan selge med Vipps. Her finner du en hjelpeartikkel som beskriver hva du må endre/legge til her inne. Når dette er gjort, husk å kom tilbake til denne artikkelen for å se hvordan du gir tilgang til Vipps.

Dine egne kunder finner disse to sidene med vilkårene nederst i nettbutikken din. I bildet under ser du et eksempel på hvor dette vises i en butikk som bruker designmalen Vertex. Hvis du bruker en annen designmal kan dette se noe annerledes ut, men disse to sidene vil ligge et sted i bunnen av nettbutikken på tvers av alle designmalene våre.

Disse vilkårene ønsker Vipps å sjekke

Når dette er gjort er gjort er alt klart for at du kan gi tilgang til Vipps. Under ser du hvordan du gjør dette.

Slik gir du tilgang til Vipps

Når du har oppdatert teksten for kjøpsbetingelser og for sikkerhet og personvern (som beskrevet over), er det to ulike metoder du kan benytte deg av for å gi Vipps tilgang til butikken din. Hvilket alternativ du ønsker å gå for er helt opp til deg.

Metode 1:

Lag en ny bruker til Vipps slik at de kan logge seg inn i butikken din og se selv. Her finner du en hjelpeartikkel som viser hvordan du oppretter en ny bruker i administrasjonspanelet ditt. Når du har gjort dette sender du innloggingsdetaljene tilbake som svar på eposten hvor de spurte om tilgang.

Metode 2:

Du kan midlertidig åpne nettbutikken din for så å stenge den når Vipps har fått tatt en kikk på vilkårene. Hvis butikken din er helt ny, og så lenge du ikke har markedsført den, vil ingen  vite hvordan de finner nettbutikken din enda. Du behøver dermed ikke være redd for at andre finner butikken din mens den midlertidig er åpnet. Her har du en hjelpeartikkel som viser hvordan du åpner/stenger nettbutikken din. Husk å gi Vipps beskjed tilbake på eposten hvor de spurte om tilgang, at butikken nå midlertidig er åpnet.

Når Vipps deretter har fått sett på vilkårene dine må du sende oss API-nøkler så snart avtalen er ferdigbehandlet, disse videresender du da til oss på support@24nettbutikk.no