Gavekort

I denne artikkelen skal vi se på funksjonen som omhandler gavekort, og vise hvordan man administrerer denne.

 

 

Gavekort kan være et fint alternativ å tilby for kunder, som skal kjøpe en gave til "personen som har alt", men ikke vet hvilket produkt de skal velge.

Hvordan aktivere gavekort-funksjonen

Gavekort-funksjonen aktiveres under "Innstillinger → Generelt → Ønsker du å tilby gavekort?". Huk av for "Ja", og deretter "Lagre".

gfg

 
Når du har aktivert mulighet for å bestille gavekort i nettbutikken, vil funksjonen "Gavekort" bli tilgjengelig i listen under "Om butikken", som du kan velge å ha som boks i bunnmenyen i nettbutikken. Dette kan du finne mer informasjon om her
Gavekort butikk-1
Det er også mulighet til å f.eks. velge å ha et bilde på forsiden med en link til denne siden, eller lenke til denne funksjonen fra hovedmenyen.

Gavekortadministrasjon

Oversikt gavekort

Her finner du oversikt over aktive gavekort. I dette tilfellet har det blitt bestilt et gavekort via nettbutikken, av en kunde som vist i øverste linje. I nederste linje er det opprettet et gavekort via administrasjonspanelets "Legg til gavekort". Mer om denne funksjonen finner du lenger ned i artikkelen.

Oversikt gavekort-1


Innstillinger

Her finner du oversikt over innstillinger som skal gjelde for gavekortene.

  • Minstepris pr. gavekort: Oppgi minste beløp du ønsker at dine kunder skal handle for.

  • Oppgi hvor mange måneder et gavekort skal kunne gjelde. 

Gavekort innstillinger

NB: Dersom du endrer på gyldighetsperioden, bør du også endre teksten som kunden ser ved bestilling. Denne finner du under Design → Sidetekster → "Side - Gavekort - Tekst kjøp og bruk".

Sidetekster Gavekort

Legg til gavekort

Her kan du opprette gavekort manuelt, for eksempel i forbindelse med konkurranser i nettbutikken og lignende. Fyll ut informasjonen som etterspurt i feltene, så vil det sendes et gavekort til valgt mottaker. Dette kan benyttes som alle andre gavekort i nettbutikken, men bestillers navn/firma vil stå som ukjent, og det vil ikke genereres et ordrenummer på denne. Se linje 2 på eksempelbildet under "Oversikt gavekort" over.

Legg til gavekort manuelt

Bestilling og bruk av gavekort

Bestille gavekort

Når det blir bestilt et gavekort i nettbutikken, vil betaler av gavekortet få tilsendt en epost med ordrebekreftelse, samt en kopi med beskjed om at gavekortet er levert. Følgende e-post blir sendt til mottakeren av gavekortet:

Gavekort mottaker

Mottakeren kan nå klikke på lenken, for å få sett sitt gavekort fra gavekort-giveren. I gavekortet er det oppgitt en gavekortkode som kunden må legge til i butikkens kasse ved betaling. 

Inaktivt gavekort

Når gavekort-mottager har benyttet seg av gavekortet, eventuelt i flere omganger for å få brukt opp hele beløpet, vil summen på oversikts-siden stå i 0,–. Du kan da trykke på det grønne ikonet til høyre på siden for å sette gavekortet inaktivt. Gavekortet vil da fremdeles ligge i historikken, men er nå ikke lenger i bruk.

Inaktivt gavekort