Feilmelding om at bildet er for stort

Her er våre tips for å løse dette.

Feilmelding om at et bilde er for stort

Hvis du prøver å laste opp et bilde i nettbutikken, men får beskjed om at bildet er for stort, betyr det at filstørrelsen til bildet bør reduseres. Det som skjer hvis du legger inn mange store bilder, er at nettbutikken din blir treg. Kundens datamaskin/mobiltelefon vil da måtte laste inn alle disse store bildene som tar langt mer plass enn de behøver. Dette vil også potensielt Google straffe deg for, ved å for eksempel dytte nettsiden din lenger ned i søkeresultatene.

 

En god pekepinn er at bilder i en nettbutikk, eller på en nettside, ikke bør ta så mye mer plass enn ca. 50 til 150 KB (kilobyte). Jo mindre, jo bedre.

 

For å sette dette i perspektiv:

1 MB (megabyte) = ca. 1000 KB (kilobyte).

 

Et typisk bilde du tar med mobilen er som regel et sted mellom 4 og 9 MB stort. Et bilde tatt av en profesjonell fotograf med et speilreflekskamera kan være langt større. Det vil si at et bilde på mellom 4 og 9 MB er ca. mellom 4000 og 9000 KB stort. Altså ganske mye mer enn 50 til 150 KB.

For å hindre at dette skjer bør du komprimere bildene dine. Å komprimere bilder er en rask prosess som gjør at bildene dine tar langt mindre lagringsplass.

 
Komprimering av bilder

Å komprimere et bilde slik at filstørrelsen blir mindre, kan enkelt gjøres via et komprimeringsverktøy på nettet. Dette er da en nettside hvor du kan laste opp bildene dine, og deretter laste ned ferdig komprimerte bilder.

Disse verktøyene bruker ofte å være gode til å komprimere bilder, samtidig som de beholder mye av bildekvaliteten.

Eksempler på slike verktøy er:

 

Noen av de viktigste aspektene av å ha en nettbutikk, er at den er rask og har gode produktbilder. Så vi anbefaler å finne en perfekt balanse mellom bildekvalitet og lav filstørrelse; få filen så liten som mulig, men med best mulig kvalitet.

Har du 8 bilder på forsiden, så bør hvert bilde være mer komprimert, enn om en kun har 1 eller 2 bilder. Det er totalen på hver side som har mest å si. Vær obs, hvis du har tenkt å legge til flere produkter i fremtiden, da bør du komprimere slik at nettbutikken er forberedt til det som kommer.