Etikettprinter og fraktetiketter - disse passer 24Shipping

Ønsker du å kjøpe en etikettprinter? I denne artikkelen lenker vi direkte til flere etikettprintere som passer med det innebygde fraktsystemet 24Shipping.

Introduksjon

En etikettprinter er kjekt å ha når en skal drifte en nettbutikk, spesielt når antallet ordre begynner å stige. En etikettprinter er noe som kan hjelpe deg med å spare tid.

etikettprinter

Aller først kan vi nevne at det ikke er obligatorisk å bruke en dedikert etikettprinter. Du kan også fint printe ut fraktetikettene på en helt vanlig printer som benytter A4-ark - nøyaktig slik den du bruker til bedriften eller på hjemmekontoret.

Fordelen med en dedikert etikettprinter er at etiketten kommer ut i riktig størrelse og har lim på baksiden, akkurat som et klistremerke. Da er det bare å klistre den rett på.

Hvis du ønsker å benytte deg av en vanlig printer som printer vanlige A4-ark, da klipper du ut etiketten fra arket og teiper den på pakken.

Så som du ser - hvis du ikke har en etikettprinter, eller ønsker å vente med å kjøpe en etikettprinter til et senere punkt, så er dette overhodet ikke noe problem.

Lenker til etikettprintere som fungerer med 24Shipping

Her har du eksempel på noen printere som fungerer med 24Shipping:

(24Nettbutikk har ingen tilknytning til disse nettsidene eller tilbudene)

Jeg har allerede en etikettprinter - vil den fungere med 24Shipping?

Det er stor mulighet for at du kan bruke printeren du allerede bruker i dag. Om du kan bruke den kommer an på tre ting.

1. Kan printeren printe etiketter med minst 102 mm i bredden?

Norsk standard for etiketter skal være 102mm x 192mm. Hvis printeren din klarer å printe minst 102 mm i bredden, da vil den fungere.

2. Benytter printeren seg av standard termo etiketter?

24Shipping benytter seg av standard termo fraktetiketter, ikke de eldre typene som heter RFID. Hvis printeren din benytter seg av termo fraktetiketter så vil den fungere med 24Shipping. Termo fraktetiketter skal se slik ut:

FraktetiketterHvis du bruker en eldre printer som benytter seg av RFID må du kjøpe ny etikettprinter som benytter seg av termo fraktetiketter i stedet.

3. Er printeren din låst til et system fra din tidligere fraktleverandør?

Med 24Shipping trenger du ikke lenger eksterne systemer som Logistra, Consignor og andre mellomledd da 24Shipping 100% innebygd i nettbutikken din.

EDI-leverandører (frakttilbydere) som f.eks Logistra og Zebra låser ofte printerne til sine egne systemer. Derimot er det som regel enkelt å låse opp printerne slik at du også kan bruke dem med 24Shipping.

For å få til dette behøver du bare gå til nettsiden til produsenten av printeren og laste ned og installere ny driver til din printermodell. Når dette er gjort har du ett steg igjen for å knytte printeren din til nettbutikken din. Følg denne hjelpeartikkelen for å se hva du nå må gjøre.

Hva er en driver?

En driver er et program du laster ned til dataen din som gjør at printeren din og dataen din klarer å kommunisere med hverandre. Produsenten av printeren din vil som regel alltid ha driveren til din spesifikke printermodell på sin nettside. Der kan du laste den ned gratis og da vil printeren din også fungere utenfor fraktsystemet du har brukt den til tidligere.

Har du printer fra Logistra?

Logistra pleier å bruke printere fra produsenten TSC. Under har vi listet opp et par populære printermodeller derfra og til driverne de bruker.

Når du trykker på lenken under lastes driveren automatisk ned på dataen din. Da er det bare å installere den på datamaskinen din. Når driveren er installert har du bare ett steg igjen for at printeren skal fungere med 24Shipping. Følg denne hjelpeartikkelen for å se hva du nå må gjøre.

Printermodeller:

TSC DA200:

Bruker du en PC med Windows? Trykk her for å laste ned driver til dette.

Bruker du Mac fra Apple? Trykk her for å laste ned driver til dette.

TSC DA210:

Bruker du en PC med Windows? Trykk her for å laste ned driver til dette.

Bruker du Mac fra Apple? Trykk her for å laste ned driver til dette.

Har du en annen modell?

Under printeren din skal det stå et klistremerke som viser hvilken printermodell du har. Gå til denne siden og søk på modellnavnet. Du skal da få opp riktig driver som du kan laste ned på dataen din. Når du har installert den følger du denne guiden for å fullføre det siste steget hvor du knytte printeren til nettbutikken din.

Hva skal jeg se etter hvis jeg ønsker å kjøpe en annen printer?

Fraktavtalen i 24Shipping håndteres av Bring, så de fleste etikettprintere som fungerer med Bring og deres eget system MyBring, fungerer også med 24Shipping. Du får kjøpt etikettprinter i standard butikker som f.eks Komplett.no og andre steder.

Uansett hvor du ender med å kjøpe printer, så er dette de to tingene du må vite at printeren klarer for at det skal fungere med 24Shipping:

1. Kan printeren printe etiketter med minst 102 mm i bredden?

Norsk standard for etiketter skal være 102mm x 192mm. Hvis printeren klarer å printe minst 102 mm i bredden, da vil den fungere.

2. Benytter printeren seg av standard termo etiketter?

Printeren skal benytte seg av standard termo fraktetiketter, ikke de eldre typene som heter RFID. RFID er et eldre system Bring benyttet seg av. Termo fraktetiketter skal se slik ut:

Fraktetiketter

Hvis svaret er ja på begge spørsmålene over så vil printeren fungere med 24Shipping. Finn dermed en etikettskriver innenfor ditt budsjett og så er du i gang.

Har du fått tak i en printer og er klar for å sette koble den til nettbutikken?

Her har du en hjelpeartikkel som forteller siste steg som gjør at du får koblet den til nettbutikken din.