Tømme (flushe) DNS-cache, Windows

Din datamaskin cacher (mellomlagrer) DNS-informasjon for å slippe å hente dette fra DNS-serveren hver gang du besøker samme domene. Hvis det er gjort endringer på DNS-serveren kan det derfor hende at din datamaskin ikke får med seg dette fordi den bare spør sin lokale DNS-cache istedenfor å hente frisk oppdatert DNS-info fra DNS-serveren.

Du kan tømme din lokale DNS-cache og dermed tvinge maskinen til å hente fersk DNS-info på følgende måte:

1. Lukk alle nettlesere og e-postklienter.
  2. Klikk på Start-knappen og velg "Kjør...".
  3. Skriv inn kommandoen: cmd
  4. Du vil nå få opp et svart vindu, det såkalte "kommandovinduet", "DOS-vinduet" eller "Ledetekst" (kjært barn har mange navn).
  5. Her skriver du følgende kommando: ipconfig /flushdns
  6. Lukk kommandovinduet.
  7. Start din nettleser og forsøk å åpne domenet på nytt.

Tømme (flushe) DNS-cache, Mac OS X

Din datamaskin cacher (mellomlagrer) DNS-informasjon for å slippe å hente dette fra DNS-serveren hver gang du besøker samme domene. Hvis det er gjort endringer på DNS-serveren kan det derfor hende at din datamaskin ikke får med seg dette fordi den bare spør sin lokale DNS-cache istedenfor å hente frisk oppdatert DNS-info fra DNS-serveren.

Du kan tømme din lokale DNS-cache og dermed tvinge maskinen til å hente fersk DNS-info på følgende måte:

1. Lukk alle nettlesere og e-postklienter.
  2. Åpne et terminalvindu.
  3. Skriv kommandoen: lookupd -flushcache
  4. I Leopard (OS X 10.5) må du bruke: dscacheutil -flushcache
  5. Lukk terminalvinduet.
  6. Start din nettleser og forsøk å åpne domenet på nytt.