Legg til et produkt

Når vi har definert våre kategorier og underkategorier er vi klare til å legge til et produkt.

Vi fortsetter med vårt eksempel og skal legge til et produkt under underkategorien "Gensere"

• Klikk på den kategorien du ønsker å legge produkter til. I dette eksemplet klikker vi på underkategorien "Gensere".
  • Følgende skjermbilde vil komme opp
  • Klikk "Nytt produkt"
  • Det er her du legger til alle data tilknyttet produktet
  • Overskrift: Legg til produktets overskrift. I stedet for kun å legge til overskriften f.eks. "V-genser modell A" kan det her være lurt å tenke på søkemotoropptimalisering (SEO). Legg inn hva du tror dine kunder kommer til å søke på for å komme til akkkurat dette produktet. Legg i alle fall inn navnet på genseren.
  • Artikkelnr.: Om du har mange like produkter, kan det være greit å differensiere disse med et artikkelnummer. Du kan velge om dette nummeret skal vises til dine kunder eller ikke under valget "Innstillinger". Men nummeret vil uansett komme med i ordrebehandlingen slik at du vet hvilket produkt som skal pakkes og sendes kunden.
  • EAN kode: Dette feltet er også helt valgfritt og du kan velge om du vil vise dette nummeret til kunden via valget "Innstillinger".
  • Produkt(pakke-mål): Når du skal beregne frakt og bruker Postens frakttabeller, tars det utgangspunkt i totalvekten på produktet i tillegg til volumet. Om disse feltene blir stående uutfylt, vil volumet beregnes til 1
  • Kommer på lager (dato): Om datoen er satt frem i tid i forhold til dagens dato, vil teksten "Ventes inn: dd-mm-år" bli visende med rød skrift like under prisen på produktet. Når datoen er passert vil teksten automatisk ikke bli vist.
  • Ingress: Skriv inn en kort tekst som beskriver produktet i dette feltet
  • Vekt: Dette feltet bør fylles ut da det vil bli mye enklere å differensiere fraktprisen. Mange av de tilgjengelige fraktmodulene tar utgangspunkt i vekten på produktet. MERK! Oppgis i kilogram - eksempel: 2,4 kilo blir tallet 2 i første felt og tallet 4 i neste felt. 400 gram, bli 0 i første og 500 i siste felt)
  • Merverdiavgift: For ytterligere informasjon, se eget valg "Merverdiavgift"
  • Innkjøpspris: Valgfritt, men brukes til diverse rapporter
  • Nettopris og bruttopris: Nettopris er tatt med for å gjøre det enklere for de som kun sitter med nettopriser. Men bruttopris må uansett legges til. Bruttopris er utsalgsprisen inklusive merverdiavgift
  • Evt. tilbudspris: Her kan du legge til tilbudspris om dette foreligger. Tilbudsprisen oppgis alltid som utsalgspris inklusive merverdiavgift.
  • Søkeord: Valgfritt - (Skriv inn søkeord tilhørende produktet med , (comma) som seperator. F.eks. søkeord 1, søkeord2 osv.)
  • Last opp bildet: Her laster du opp hovedbildet til produktet. Dette og flere produktbilder tilhørende samme produkt, kan legges til /endres senere. Merk at du kun kan laste opp bilder av formatene jpg, gif og png. Om bildet er for stort i antall Megabytes vil du få beskjed om dette. Om du laster opp et bilde som f.eks. er 1500 pixler i bredde, vil programmet automatisk gjøre det mindre til 800 pixler.
  • Hovedtekst: Her fyller du inn hovedinformasjon til produktet. Du har tilgang til å legge inn både bilder, tekst og filmer i dette valget.
  • Klikk "Lagre"
  • Trykk på produktet du har laget.
  • Du vil nå få en rekke med faner som omhandler produktet som vist på bildet.
  • Fra dette skjermbildet kan du redigere tekst, bilder, legge til varelager mm