Attributter

Eksempler på attributtverdier kan være "størrelser" eller "farger". Svært mange produktgrupper har attributtverdier knyttet til seg og nedenfor skal du lære hvordan dette fungerer.

Vi tar utgangspunkt i en klesbutikk. Denne klesbutikken skal selge en genser i størrelse Small til X-large. Genseren finnes også i fargene Grønn, gul og rød.

I administrasjonspanelet

1. Klikk på Butikken - Produkter og deretter på fanen som heter Attributter.
  2. Vi skal nå starte med attributtnavnet og skriver "Størrelse" i feltet for Navn på nytt attributt
  3. I feltet "forklaring" kan vi skrive hva vi vil. Dette er kun et felt for å hjelpe deg å skille de forskjellige attributtnavnene fra hverandre. Det kan tenkes at du også selger sko og trenger enda en attributt ved navn "Størrelse". Vi skiver "Diverse størrelser for klær".
  4. Vi har nå opprettet et attributt og må fylle attributtet med verdier.
  5. Klikk på attributtnavnet "Størrelse".
  6. Vi skal nå fylle på med attributtverdier og begynner med å skrive "Small" i feltet for Navn på ny attributtverdi OG KLIKK "Legg til".
  7. Skriv inn "Medium" i feltet og klikk "Legg til". Fyll på med Medium, Large og X-large
  8. Når du er ferdig klikker du "tilbake" og oppretter attributtnavnet "Farge".
  9. Klikk på attributtnavnet du nettopp opprettet og legg til attributtverdiene Grønn, gul og rød.

Eksempel på hvordan dette kan se ut hvor attributtet er "Størrelse" og attributverdiene er "Small til X-Large"

Merk! Du kan legge til så mange attributtverdier (f.eks. farger) du måtte ønske. Når du senere skal knytte attributter mot produkter kan du bestemme selv hvilke av attributtverdiene du vil knytte til produktet.

Eksempel:

Du har en type genser i farge gul og blå og en type genser i grønn og rød. Når du oppretter attributtnavnet "Farge" legger du til alle attributtverdiene med en gang. gul, blå, rød og grønn. Når du så skal knytte attributtet mot produktet krysser du kun av for de fargene som gjelder for akkurat dette produktet.

På denne måten trenger du ikke å opprette masse attributtnavn men kan greie deg med noen få.